Arribar a França per carretera o entrar a Catalunya des del país veí és complicat des d’aquest dilluns. L’acció de Tsunami Democràtic està provocant cues a l’AP-7 . Hi ha 20 quilòmetres de carretera tallats (des de Figueres fins a la Jonquera) per on no passa cap vehicle a aquesta hora. L’epicentre de l’acció de Tsunami Democràtic està situat just uns 40 metres abans de l’entrada a territori espanyol, a l’autopista A-9, al Pertús.

La situació col·lapsa les carreteres secundàries i l’opció més viable per anar fins a França és l’N-II. De fet, els Mossos d’Esquadra desvien els cotxes perquè utilitzin aquesta via. El desviament es fa a través de la sortida 3 de l’autopista AP-7 en sentit nord.  Per fer-ho, aixequen les cadenes que separen els dos sentits per mirar de derivar els turismes i camions en sentit sud, per tornar a circular i agafar el desviament que els pot portar a la carretera N-II, per on poden seguir el recorregut.

Dos trens diaris a París des de Barcelona

L’altra opció per arribar fins a França (a més de l’avió, òbviament) és la del tren. Des de Barcelona cada dia surten dos trens a París i, de moment, Renfe no té previst augmentar-ne les places. La companyia ha explicat a betevé que la pluja abundant de les darreres setmanes al sud de França han obligat a variar la ruta d’un d’aquests trens per la zona de Bordeus i això fa que el viatge s’allargui dues hores més.