L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) proposa estudiar la possibilitat de crear un parc d’habitatge públic per ajudar els joves LGTBI a emancipar-se, com a mínim, aquells que es trobin en una situació de vulnerabilitat “donada la seva orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere”. En un manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que és el 17 de maig, l’entitat exigeix una reflexió sobre com erradicar les discriminacions al col·lectiu en tots els àmbits.

Aquest 2021, la commemoració internacional arriba després d’un any de pandèmia pel coronavirus, temps en què, segons l’OCH, el col·lectiu LGTBI+ ha vist agreujades les discriminacions que viuen. Assegura que el confinament domiciliari va obligar moltes víctimes a conviure amb els seus maltractadors o amb familiars que els discriminen. Per això, l’entitat veu necessari facilitar a aquests joves la possibilitat d’independitzar-se.

En aquest sentit, l’Observatori demana que no es vulneri l’accés a un habitatge per l’orientació sexual d’algú, o per la manera com expressen la identitat.

Les reivindicacions de sempre segueixen vigents

L’Observatori recorda que encara cal lluitar les reivindicacions de sempre que afecten els atacs que pateixen les persones del col·lectiu en diferents àmbits. A l’accés a la feina, els tractaments mèdics o qualsevol servei públic, s’hi afegeix el tracte que reben per internet o la resposta de l’extrema dreta a fites com la de fer efectiva la llei trans, que dignifica totes les persones transexuals.

També reiteren la “vulnerabilitat intolerable” amb la qual viuen les treballadores sexuals, que consideren eternes oblidades en qüestions de drets de col·lectius desfavorits.

Acte unitari el 17-M

Amb motiu del 17 de maig, l’Observatori contra l’Homofòbia participarà en un acte unitari per “seguir lluitant contra tot tipus d’opressions“.