La impossibilitat de sortir de la comarca per les restriccions, que en el cas dels barcelonins es limita a moure’s entre Barcelona i l’Hospitalet del Llobregat, ha tornat a portar esportistes i caminadors al Parc de Collserola. De fet, segons dades del Parc, els confinaments comarcals i municipals han suposat un augment d’usuaris —mentre que el darrer cap de setmana de Setmana Santa, el 3 i 4 d’abril, van caure les visites un 50 %—, aquest diumenge s’hi han tornat a registrar molts usuaris.

Molts barcelonins consideren que aquesta és l’única opció per fer esport “en un pulmó verd” durant el confinament. Tot i això, expliquen que vigilen molt les hores per evitar aglomeracions en algunes zones.

Repunt de visites durant els confinaments

Segons un estudi del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, durant el confinament total (març del 2020) s’hi va registrar un descens de les visites del 70 % respecte a l’any anterior. Al maig del 2020, durant el confinament municipal, les dades van capgirar-se totalment i, respecte a les mateixes dates de l’any anterior, l’augment va ser del 82 %. En aquesta època el parc va registrar 908.956 visitants, la xifra més alta de tot l’any. Posteriorment, amb les diferents modalitats de confinaments, s’han registrat evidents increments de les visites quan els barcelonins no podien sortir del municipi o la comarca.

Per zones, la carretera de les Aigües és un dels punts d’accés al Parc on es van registrar més visitants aquest 2020, concretament, 1.632.000 persones hi van entrar pel pla dels Maduixers. Al darrere, hi ha la Salut – Mas Lluí, a la zona de Sant Feliu de Llobregat, per on van accedir al Parc 987.000 visitants. De fet, és una de els zones per on es pot accedir en transport públic, concretament amb autobús.

Com localitzar els límits comarcals en plena natura

Una de les dificultats amb la qual es troben els visitants que arriben al Parc és que els límits entre comarques, que ara no es poden atravessar, no són gens clars. Per això, la majoria expliquen que se’ls passen sense ni adonar-se’n i, en alguns casos, com que són confusos, “els miren a internet” per seguir les restriccions.