uci coronavirus

(ACN/ Redacció) El BIOCOM-SC avisa que un 50 % més dels contagis acaba a l’UCI, probablement per la variant britànica, i que caldrà més que un confinament comarcal per baixar la xifra de crítics, que aquest diumenge ja ha superat els 500 ingressats.

En declaracions a RAC1, la investigadora Clara Prats ha augurat que a finals de la propera setmana o principis de la següent s’arribarà a la xifra de 600 persones a l’UCI, el que implica desprogramar activitat. Aquest diumenge, els hospitals de Barcelona ja alerten que les UCI s’ompliran ràpid en aquesta nova onada: “Partim d’una situació alta amb la previsió que vagi a pitjor”. S’arribarà a aquesta quantitat, ha dit, molt abans que en onades anteriors, tot i que el creixement de casos està sent “suau”.

La vacuna estalvia un 60 % de morts

Setmana Santa, de moment, no ha provocat una explosió de positius. D’altra banda, el grup estima que la vacunació ha estalviat un 60 % de morts i un 20 % de crítics, així com un 30 % en termes d’hospitalització.

La investigadora considera que, tenint en compte el ritme de creixement actual, el confinament comarcal podria no ser suficient per reduir el nombre de casos: “Si volem entrar en decreixement, alguna mesura més caldria implementar”, ha afirmat a RAC1.