(ACN) La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que dimarts arribaran a l’estat les primeres vacunes de Janssen, que només requereixen una dosi. Concretament, el Govern espanyol espera que arribin 5,5 milions de vials entre l’abril i el juny.

Des de l’Hospital Universitari Insular de Gran Canària, la ministra ha enviat un missatge de calma a les persones que estiguin pensant a rebutjar qualsevol de les vacunes pels casos de trombes detectats o pels canvis de planificació que han limitat l’administració d’AstraZeneca als majors de 60 anys. A més, ha detallat que els experts ja valoren diverses opcions per a la segona dosi d’aquesta farmacèutica, com administrar una segona dosi d’una altra vacuna RNA o que no se’ls en posi cap. Darias ha demanat “màxima confiança” en el criteri dels especialistes.

Totes les vacunes són segures i eficaces i tenen l’aval de l’Agència Europea de Medicaments”
Carolina Darias, ministra de Sanitat

Pels menors de 60 anys que ja han rebut la primera dosi d’AstraZeneca, una de les opcions que s’estudia és que rebin una segona dosi d’una altra vacuna RNA, com s’ha fet a Alemanya i França. Una altra alternativa és que aquestes persones no tornin a ser vacunades, ja que els estudis asseguren que amb el primer vaccí s’aconsegueix una immunitat del 70 %.

“Les decisions que hem pres i les que anem prenent venen guiades per persones expertes que coneixen i poden assessorar-nos per millorar”, ha destacat tot afegint que encara hi ha temps per prendre decisions.

Darias també ha aprofitat per demanar a totes les comunitats autònomes que apliquin les mesures acordades al Consell Interterritorial de Salut per frenar l’expansió del coronavirus, i que ningú compri les vacunes per la seva banda. “Cal actuar de manera conjunta”, ha subratllat.