La Papanoelada Motera a Barcelona 2023 ha circulat pels carrers de la ciutat. Aquest diumenge, desenes de motoristes disfressats de Pare Noel han desfilat pel centre en petits grups tot i el veto de l’Ajuntament de Barcelona, que va alertar que s’imposarien sancions perquè la ruta no tenia permís d’Interior. Les advertències municipals no han frenat els conductors, que han fet una crida a respectar les normes de circulació. De moment, el consistori no pot confirmar si s’ha imposat alguna multa.

Els organitzadors es desvinculen de la desfilada

L’Associació de Dones de Sant Josep, com a organitzadora de la Papanoelada, s’ha desvinculat d’aquesta desfilada motera i assegura que només han previst una concentració estàtica a la Fira de l’Hospitalet de Llobregat. Tot i això, un grup d’amants a les motos han fet una crida a participar en una ruta alternativa pels carrers del centre de Barcelona, sense cometre infraccions de trànsit. Segons asseguren, “circular en moto no és il·legal”.

Protesta contra la Papanoelada Motera

Coincidint amb la Papanoelada Motera, desenes de veïns s’han concentrat a la Gran Via, convocats per Barcelona Respira, per denunciar la contaminació acústica i ambiental provocada per la desfilada. Segons expliquen, la ruta perjudica la salut del veïnat i també dels més petits. “Amb la informació de què disposem avui dia, és inacceptable que s’organitzin activitats innecessàries que perjudiquen greument la salut“, alerta l’entitat.

La Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit abans del túnel de la plaçad’Espanya, i els motoristes han esquivat aquesta protesta per continuar el recorregut pel Paral·lel i seguir per altres punts cèntrics de la ciutat.