Nou retard en les obres de la reforma de l’avinguda Meridiana al tram entre els carrers de Josep Estivill i Felip II. És un espai de 435 metres que hauria d’haver estat enllestit a l’agost, però la inauguració es va posposar per al desembre i ara, a finals de febrer del 2024. Els treballs acumulen mig any d’endarreriments degut, segons Julián Lorente, el director d’obra, a diversos entrebancs que han sortit al tram més curt de l’actuació.

Tercer tram de la reforma de la Meridiana

Aquest és el tercer tram de la Meridiana que s’està reformant. El primer, entre el carrer de la Independència i el de Mallorca, es va acabar el març del 2019 i el segon, fins a Josep Estivill, es va finalitzar el juliol del 2022. També hi ha aprovat el projecte executiu per al proper tram a reformar, que anirà des de Felip II fins a Fabra i Puig i que haurà de regular el trànsit i el pas dels autobusos, que hi ocasiona problemes de convivència.

Zona on s’han trobat les restes arqueològiques

Canonada de fibrociment, risc d’esfondrament i restes arqueològiques

El director d’obres d’aquest tram de la Meridiana, Julián Lorente, va reconèixer el retard en els treballs actuals en el darrer consell de barri de Navas i va explicar l’acumulació de situacions no previstes que s’hi han trobat. Segons va assegurar, durant les obres es van trobar una canonada d’amiant a tocar dels Jardins de Maria Soteras Mauri, un pou de TMB sota el futur carril bus i un aparcament soterrat amb risc d’esfondrament.

L’última aparició van ser unes restes arqueològiques a tocar del carrer de Josep Estivill. Es tracta d’un dipòsit del segle XIX i l’antic pont de ferrocarril, el futur dels quals encara està pendent de decidir.

Espai on els autobusos interurbans podran fer el gir de 180 graus a la Meridiana

El carril bici entre Espronceda i Felip II ja està definit

La majoria dels entrebancs s’han produït al tram que va de Josep Estivill fins a Espronceda. Però des d’Espronceda a Felip II també es va haver de canviar el projecte inicial per incorporar-hi que els autobusos interurbans exprés puguin fer un gir de 180 graus a la mateixa Meridiana sense haver d’entrar pel barri de Navas. Aquesta tasca encara està pendent d’enllestir.

Carril bici central a l’avinguda Meridiana al tram entre Felip II i Espronceda