Una trentena de persones s’han concentrat contra la Papanoelada Motera 2023 a Barcelona. Convocats per l’Eixample Respira, els manifestants s’han aplegat a la confluència de la Gran Via amb el carrer de Llança per denunciar la contaminació acústica i ambiental que provocarà la desfilada motera pels carrers de l’Eixample.

Perjudici innecessari per a la salut

Eixample Respira denuncia que, amb la justificació de recollir joguines per a infants que ho necessiten, la ruta perjudica la salut del veïnat i també dels més petits. “Amb la informació de què disposem avui dia, és inacceptable que s’organitzin activitats innecessàries que perjudiquen greument la salut“, alerta l’entitat.

En contra dels vehicles de combustió, no de la desfilada

Eixample Respira puntualitza que estan en contra de la concentració de vehicles de combustió, no del fet que es faci una desfilada. “El que fa és augmentar la contaminació a l’aire durant unes hores, l’aire que respirem els veïns de l’Eixample i la ciutat, i també genera molt de soroll. El que diuen els metges és que ens emmalalteix”, opina Genís Domínguez, membre de l’entitat.

Reclamen mesures a les administracions

Tal com va reclamar el síndic fa uns dies, Eixample Respira reclama als ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i a la Generalitat de Catalunya que impedeixin la celebració de la Papanoelada Motera. “Demanem que realment facin accions per impedir la Papanoelada”, apunta Domínguez, tot i que assumeix amb resignació que s’acabarà fent.

A més, l’entitat també es dirigeix a l’Associació de Dones de Sant Josep perquè retiri el seu suport a la desfilada i els convida a buscar alternatives per aconseguir joguines per als infants sense perjudicar la salut de la població.