papanoelada motera 2022

(ACN) La Sindicatura de Greuges de Barcelona insisteix en la necessitat d’aplicar mesures cautelars per aturar la tradicional Papanoelada Motera 2023, que es farà a la ciutat. En un comunicat, critica que es tracta d’una activitat que concentra un nombre elevat de motocicletes en un mateix lloc i moment concrets, i que “genera un gran impacte mediambiental, un problema de mobilitat i afectacions a la salut, a més d’un risc de seguretat per a les persones”.

La Sindicatura recorda que el consistori va mesurar el soroll d’alguns trams del recorregut de la marxa de l’any passat, amb pics al voltant de 85 dB a les hores en què transcorria el gruix de la manifestació. Aquest resultat, segons l’organisme, superava entre 10 i 15 dB el soroll del diumenge anterior. De fet, el 2022 ja va demanar que es prohibís la trobada motera.

Papanoelada Motera 2023: marxa no comunicada

A més, la Sindicatura denuncia que les persones organitzadores d’aquesta marxa no han comunicat la concentració a l’autoritat competent, la Direcció General d’Administració de Seguretat (DGAS), ni a l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, recorda que “si es duu a terme, estarien actuant amb manifest incompliment de la normativa d’aplicació”.

En cas que no s’aturi la concentració, la Sindicatura demana que la Guàrdia Urbana actuï de manera eficaç i que la DGAS prengui mesures per l’incompliment de l’organització de la concentració. També considera “necessari” mesurar la contaminació i sancionar les persones organitzadores de l’esdeveniment, si escau.