Els Mossos d’Esquadra han detingut nou persones, que en conjunt sumen 65 antecedents, en un dispositiu per prevenir robatoris en domicilis al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Segons fonts policials, un dels lladres va ser detingut dos cops: després de la primera detenció i quedar posteriorment en llibertat, va reincidir.

El dispositiu es va desplegar entre el 7 i el 10 de desembre entre la Unitat d’Investigació de Sarrià i el Grup de Delinqüència Urbana. Els agents han pogut detenir els lladres fent-ne seguiment de paisà i enxampant-los mentre delinquien. El cos policial remarca que ha estat un dispositiu de caràcter preventiu que no es vincula amb la detecció d’un augment de robatoris al districte.

Consells per prevenir robatoris

Els Mossos d’Esquadra fan un seguit de recomanacions per reduir les possibilitats que intentin entrar a robar a casa. Un dels consells bàsics és tancar-ho tot amb clau, sense deixar signes evidents de la teva absència. També recomanen que s’eviti l’accés a desconeguts al portal o zones comunitàries. Una pràctica habitual com és compartir fotografies a través de xarxes socials quan s’està de viatge també pot suposar un risc. La policia catalana recomana no difondre que ets fora.