El nucli antic de la Sagrera ja està del tot pacificat després de reformar el carrer de Cortit. Era l’últim que quedava per transformar en plataforma única i donar la prioritat al vianant. Les obres van començar a principis del 2023 i n’ha canviat del tot la fisonomia. La reforma s’ha fet entre el carrer de Portugal i la plaça de Masadas.

Sense aparcament a la calçada

El carrer de Cortit ara és de plataforma única i ha permès millorar l’accessibilitat i reduir la presència de vehicles. De fet, s’ha eliminat l’aparcament a la calçada dels vials i s’ha reduït a tres metres i mig la zona per a la circulació. També s’hi ha plantat vegetació i instal·lat sistema de reg i nova il·luminació.

Els veïns han rebut de bon ull els canvis que s’han fet, sobretot perquè aquest vial connecta dues zones verdes que es troben a banda i banda. El carrer de Cortit enllaça el parc de la Pegaso amb la plaça de Masadas.

El paviment de la calçada és vermell com tots els pacificats

D’aquesta reforma també cal destacar el color de la part central. És vermellós com la resta de carrers pacificats del nucli antic de la Sagrera. Aquesta és una demanda de l’Associació de Veïns de la Sagrera, que ho demanava perquè es pogués identificar ràpidament que la prioritat era dels vianants en aquests carrers.