gos uci hospital mar
Foto: Hospital del Mar

En David està ingressat a l’UCI de l’Hospital del Mar des del 18 de febrer. Després de 12 dies separat del seu gos, anomenat Daquer, aquest dijous el va poder veure. L’animal va poder entrar a la Unitat de Cures Intensives per visitar en David: duia posat el seu abric i no li van treure la corretja. La trobada va ser molt especial per al malalt i per a l’animal.

Es tracta d’un pas més cap a la humanització de les cures, impulsat per aquest hospital per tal de cuidar els pacients també des del punt de vista emocional. Per això, l’Hospital del Mar facilita més la visita i participació i la companyia de les famílies en el procés de recuperació i, en el cas del David, del seu animal de companyia.

Concerts a l’UCI o sortir a veure el mar

L’Hospital del Mar busca canviar la visió i el funcionament d’aquesta unitat per convertir-la en un lloc més acollidor en els vessants mèdic i personal. D’aquesta manera, l’experiència a l’UCI es torna més positiva i això beneficia la recuperació del pacient.

Per tal d’humanitzar més aquesta estada, l’Hospital del Mar duu a terme diverses iniciatives, com una sala d’estar per als familiars, concerts a l’UCI per a pacients i famílies i, fins i tot, sortir a veure el mar. Va ser conegut el cas d’un pacient que feia 52 dies que era a l’UCI per coronavirus i va poder sortir a veure el mar, el setembre del 2020.