El jutge ha decretat llibertat provisional per a la dona que va ser detinguda l’1 de març per provocar una explosió en un replà d’un edifici a Sants-Montjuïc, al barri de la Font de la Guatlla. El seu objectiu era intimidar els veïns. La detinguda és Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat.

El jutge també ha decretat compareixences quinzenals obligatòries i la prohibició d’acostar-se a menys de 1.000 metres d’una de les víctimes. La causa està oberta per coaccions, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Explosió amb un artefacte casolà

Els fets van passar el mateix 1 de març, després que una persona alertés el 112 que acabava de sentir una forta explosió, que hi havia gas al replà del cinquè pis i que semblava un artefacte d’origen casolà. Quan hi va arribar la policia, hi va trobar líquid inflamable.

La dona, de 40 anys, va ser detinguda hores més tard.

Va disparar amb una pistola de balins als veïns

La detinguda ja havia intimidat alguns dels veïns del replà en altres ocasions. Fins i tot va arribar a disparar amb una pistola de balins contra la finestra d’aquestes persones. També va llançar líquid tòxic per sota d’una de les portes.

Al seu domicili la policia va trobar roba i complements que va fer servir per cometre els fets. També una arma curta detonadora, una arma curta d’aire comprimit i productes químics compatibles amb els emprats per fabricar l’explosiu o combustible.