test saliva covid

Aquest divendres l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha comunicat que es retiren del mercat tots els lots d’un test ràpid d’antígens per a autodiagnòstic amb saliva. El test és del tipus “rapid covid-19” i la retirada s’ha fet per la presència d’un bacteri a l’hisop.

Fonts oficials han informat que el producte s’ha distribuït a Madrid, Sevilla i Barcelona, però que s’espera que pugui haver-hi altres distribuïdors que, de moment, no estan identificats.

Demanen no utilitzar-lo si es té a casa

D’altra banda, l’Agència de Medicaments ha reclamat a la població que si es disposa d’algun exemplar d’aquest tipus de tests d’antígens fabricat a la Xina no s’utilitzi per prevenció de risc. Segons l’AEMPS aquesta retirada del producte es deu “a la contaminació per ‘Pseudomonas aeruginosa’ de la solució d’extracció en un nou lot 2022012101, sent ja quatre els lots afectats“.

L’Agència de Medicaments ha realitzat unes proves al seu laboratori per comprovar la qualitat microbiològica del lot afectat. Després de la comprovació han pogut concloure que hi havia nivells de microorganismes per sobre dels especificats en els assajos de recompte. A més, també hi comptava la presència del bacteri “Pseudomonas aeruginosa”.

Finalment, l’AEMPS ha ordenat a les diverses oficines farmacèutiques que comprovin si disposen d’alguna unitat. Els han comunicat que si en tenen algun exemplar no el distribueixin i que el retirin de la venda.