llet civada llet vaca

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició adverteix que la beguda vegetal de civada de la marca Alpina conté llet de vaca, tot i que no s’informa en l’etiquetatge principal del producte. L’agència recomana a les persones amb al·lèrgia o intolerància als components de la llet que s’abstinguin de consumir-ne, tot i que no comporta cap risc per a la resta de la població.

La beguda contenia un 40 % de llet sencera

Tot i que el producte menciona que pot contenir traces d’ametlla, llet i soja, la llet no hi apareix com a ingredient principal. En canvi, segons l’Agència de Seguretat Alimentària, en la fitxa tècnica del producte la llet sencera suposa un 40 % de la seva composició.

El producte implicat són envasos de “civada original” de la marca Alpina, una empresa multinacional colombiana productora d’aliments a base de làctics. Els envasos del producte implicat són de 250 i 1.000 grams que caduquen entre l’11 i el 21 de maig del 2023. La distribució s’ha fet a diverses comunitats autònomes, com Catalunya, Madrid, Múrcia i Andalusia.