La xarxa d’escoles bressol municipals gestionada per l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) de l’Ajuntament de Barcelona arrenca el curs el proper dijous 12 de setembre. La xarxa disposa en total de 101 centres arreu de la ciutat i, aquest curs, disposarà d’una oferta de 8.409 places per a nadons i infants d’edats compreses entre els quatre mesos i els tres anys.

Enguany s’ha assolit la xifra més alta fins ara d’infants amb necessitats educatives especials, que en són uns 180. En la campanya de preinscripció de la primavera passada, un dels objectius va ser promoure l’escola inclusiva. Pel que fa a les cinc escoles municipals de música, seran 2.451 els infants i joves que iniciaran el seu curs.

En marxa cinc projectes de l’IMEB

L’IMEB ha engegat les construccions de les noves escoles bressol municipals a Germanetes (Eixample) i al carrer de Roger (Sants). També té engegats els projectes de Can Carreras, Calafell i Teixonera.

Tanmateix, l’Ajuntament segueix reclamant a la Generalitat el pagament del deute de 41,8 milions i la recuperació de l’aportació anual corresponent per poder seguir reforçant l’oferta de places públiques a la xarxa d’EBM.