1-O a Víctor Català

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona que investiga les càrregues de l’1 d’octubre ha citat com a investigats quatre policies nacionals més que van actuar a l’Escola Víctor Català. Ho ha anunciat a través de Twitter el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que assegura que ja són 50 els agents investigats per aquests fets a Barcelona. Entre la cinquantena, hi ha els vuit comandaments que van dirigir l’operació, que estan citats a declarar els propers 9 i 11 d’octubre.

L’Ajuntament, que exerceix d’acusació popular, acusa els agents de “retorçar colls, fer trepitjades” als ciutadans que estaven al col·legi i de “donar-los cara a la cara o usar les defenses policials a les extremitats superiors”. En l’escrit, remarca que la gent estava “amb actitud escrupolosament pacífica i tranquil·la, limitant-se a expressar verbalment la seva voluntat de votar”. Per això, els atribueix un delicte de lesions i contra la integritat moral.

Per Serra, és un cas “especialment greu” perquè les víctimes són, segons apunta, persones grans. La investigació sobre els fets a l’Escola Víctor Català és una de les que va ordenar reobrir l’Audiència de Barcelona.