El Sindicat d’Habitatge del Raval ha anunciat que “no marxarà de l’Escola Massana“, ocupada la revetlla de Sant Joan. Segons ha explicat una portaveu de l’entitat, Elena Martín, aquesta acció vol, d’una banda, servir per disposar d’un espai físic on concentrar el suport que ha donat als veïns del Raval més afectats per la crisi del coronavirus. De l’altra, denunciar que “des de principis d’abril estem demanant a l’Ajuntament que ens doni un altre espai per poder atendre totes aquestes famílies”.
De fet, l’entitat ha comptabilitzat que, des de l’inici de la crisi, ha atès unes 700 famílies del Raval, vulnerables i afectades pels efectes de la covid-19, per la qual cosa, afirma Martín, “no entenem quin és el problema i quina és la burocràcia que fa que en un estat d’alerta i en una emergència d’aquest tipus estiguin [l’Ajuntament] un mes i mig per donar una resposta a una cosa tan bàsica com un espai per repartir menjar”.
🎆 El #RavalExplota!! 🎇
Avui fem públic que l'antiga Escola Massana passa a control popular!
Comença la #RevetllaMassana. Tothom a la Plaça de la Gardunya del Raval!
👇👇👇 pic.twitter.com/mXq5OeksEN
— Sindicat Habitatge Raval (@RavalSindicat) June 23, 2020
El Sindicat d’Habitatge del Raval i la Xarxa de Suport Mutu afirmen que “aquesta ocupació no és ocasional“, i que és la punta de llança “d’un projecte social més ambiciós amb voluntat de permanència a la Massana”.
Nova reivindicació a la Massana
Aquesta ocupació no és l’única que hi ha hagut a l’antiga Escola Massana. La primavera de 2018, un grup d’immigrants s’hi va tancar per denunciar la precarietat laboral que viu el col·lectiu i per reclamar solucions a les administracions.
Tot i que la tancada dels immigrants ha seguit, amb el pas dels mesos ha anat perdent pistonada, i ara, la nova ocupació del Sindicat d’Habitatge del Raval torna a donar contingut polític i reivindicatiu a un edifici municipal i en desús.