Un centenar de persones immigrants i refugiades, i d’altres col·lectius que els donen suport, han ocupat de forma indefinida aquest dissabte a la tarda part de l’edifici de l’antiga Escola Massana, a la plaça de la Gardunya, per protestar contra el racisme social i institucional que, asseguren, pateixen. Diuen que, amb la tancada, volen forçar les administracions a negociar per posar fi a l’explotació laboral i la discriminació que afirmen que suporten diàriament. Està previst que hi passin la nit una vintena de persones.

El immigrants i refugiats asseguren que, malgrat que fa més de 10 anys que viuen i treballen a Catalunya, pateixen explotació laboral. Per aquest motiu, un centenar de persones han decidit ocupar l’edifici de l’antiga Escola Massana, al barri del Raval, per forçar les administracions que els donin solucions a la seva situació que fa temps que denuncien. Es tracta d’una acció que, segons han anunciat, pretén ser simultània amb una altra ocupació a Madrid. No es descarta que també s’estengui a altres barris de Barcelona.

Malgrat han accedit a l’edifici prop de 100 persones, només està previst que hi facin nit una vintena. Demanen “solidaritat als barcelonins” per aconseguir menjar i material per estar-hi indefinidament. Ja fa temps que centenars d’immigrants reclamen la regularització dels seus llocs de treball i millors condicions. Al mes de gener ja van anunciar un calendari d’accions reivindicatives a tot l’estat després d’ocupar també durant un temps l’església de Santa Maria del Pi.