discoteca

(ACN/redacció) Salut ha posat xifres als contagis que s’han produït en les darreres setmanes als locals d’oci nocturn. A tot Catalunya, els brots es compten per desenes i el nombre de positius frega el mig miler. Segons dades del departament facilitades a l’Agència Catalana de Notícies, des de la reobertura de les discoteques el 21 de juny hi ha hagut 31 brots a l’oci nocturn que han contagiat a 456 persones. A més, hi ha comptabilitzades 1.576 persones que s’han hagut de confinar per haver estat contactes estrets dels positius.

Salut no concreta el nombre de contagis per discoteca ni tampoc els locals afectats, però d’aquestes dades es pot deduir que, de mitjana, unes 14 persones s’han contagiat en cada brot i han tingut 3,5 contactes estrets. La Generalitat va permetre la reobertura de l’oci nocturn en vigílies de Sant Joan, però aquest dimarts en va ordenar un altre cop el tancament per intentar contenir l’escalada desorbitada de contagis dels darrers dies.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest matí a TV3 que la reobertura de les discoteques, quan sigui possible, es farà amb noves condicions d’accés per evitar l’expansió del virus. De la seva banda, la patronal de l’oci nocturn nega que els contagis siguin atribuïbles directament als seus locals.