mascaretes-carrer-280521

(ACN) La meitat de les empreses del sector de l’oci nocturn es troba ara mateix en situació d’insolvència, segons FECASARM (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals). Calculen que des de l’inici de la pandèmia i les restriccions, al març del 2020, els negocis han perdut 5.500 milions d’euros.

Negocis “ofegats”

Fa temps que la patronal FECASARM reclama modificar el toc de queda per tal de donar aire a les empreses. Asseguren que l’entrada en vigor a mitjans de juliol del confinament nocturn entre la una i les sis de la matinada ha agreujat la situació d’uns negocis que ja es trobaven “ofegats”, sobretot a les zones turístiques. “Durant l’estiu, aquests locals obtenen el 50 % dels seus ingressos anuals, i a la Generalitat sembla que no li importi gens”, lamenta l’organització en un comunicat.

Ajudes insuficients

També es mostren decebuts per les diferents partides d’ajuts que les administracions han per compensar les pèrdues dels tancaments per restriccions. Lamenten que les ajudes rebudes no arriben a cobrir el 2 % de les pèrdues.

Per tot plegat, acusen la Generalitat “d’acomodar-se en les restriccions a l’oci nocturn legal” i tornen a reclamar que l’oci nocturn pugui obrir fins a les quatre de la matinada perquè, diuen, contribuirien també a posar fi als botellots i a les festes il·legals. Sobre aquest punt, també han criticat casos en què alguns cossos policials no han respectat els 30 minuts estipulats per buidar de clientela els locals.