Després de tres dies de concentracions i actes de protesta, els repartidors de Glovo han aconseguit una petita victòria. L’empresa ha decidit modificar els marges de les subhastes de les tarifes, de manera que s’eliminen els tres quoficients més baixos: 0,7, 0,8 i 0,9. Així doncs, els treballadors hauran de triar a les subhastes per aconseguir comandes les opcions de multiplicar d’entre 1 a 1,3 el preu del servei. L’empresa prepara els canvis tot i que, preguntada per l’ACN, no ha volgut especificar quan els portarà a la pràctica.

Els repartidors asseguren que el canvi de funcionament que ha introduït Glovo suposa una rebaixa dels ingressos i l’obligació de fer més hores per guanyar el mateix sou que abans del coeficient multiplicador. Es tracta d’un element introduït per l’empresa en un intent d’esquivar la coneguda com a llei “rider“, que l’obliga a contractar els repartidors com a treballadors, en lloc d’operar com a autònoms. Els “riders” afirmen que des del model nou, els serveis solien fer-se per sota de l’euro.

Acció coordinada dels repartidors per pujar el preu

Per això, els repartidors van protestar i es van coordinar per tal de pujar amb el mateix preu: 1,3. Els enviaments van caure, tot i que l’empresa ho va atribuir a una reducció de la demanda lligada a la temporada d’estiu. En declaracions a l’ACN, Glovo afirma que confia que l’activitat tornarà a la normalitat a partir de l’última setmana d’agost i que la nova operativa es consolidarà “en els pròxims dies”.

La lluita dels repartidors continua

Tot i aquest èxit, els repartidors i els sindicats que els donen suport no abaixen la guàrdia i preveuen continuar amb les pressions per assolir altres millores laborals. També estan pendent de veure els canvis introduïts, en principi, el proper divendres.