Han començat les obres de rehabilitació parcial de la nau annexa de Can Ricart. L’immoble és de propietat municipal i està al costat del casal de joves actual. L’objectiu dels treballs és consolidar l’estructura de l’edifici per a un futur ús encara per determinar. Tot i això, les entitats de l’entorn, com la Taula Eix Pere IV, tenen diverses propostes de cara als usos i demanen participar en el projecte així com en la configuració de l’entorn de l’antic recinte fabril de Provençals del Poblenou que està previst que canviarà en els propers anys a causa de la construcció del campus universitari i els edificis que hi ha previstos.

Els projectes veïnals per a la nau

Les obres de rehabilitació de la nau annexa al casal del joves actual de Can Ricart comencen ara i finalitzaran al desembre. Consolidaran l’estructura d’aquest edifici catalogat, respectant els elements d’interès. Les entitats de la zona consideren, però, que s’haurien d’haver definit abans els usos de l’espai per poder fer una reforma conseqüent. Tenen diverses propostes recollides en un procés participatiu. Volen que s’ampliï el casal de joves existent, que serveixi per donar cabuda a l’agrupament l’Avenc i aculli un projecte d’inserció laboral.

Reclamen més participació en la planificació

Des de la Taula Eix Pere IV destaquen també que l’actuació no té a veure amb la construcció del campus universitari que s’ha d’ubicar a l’antic recinte fabril. Segueixen esperant que comencin uns treballs pels que l’Ajuntament ha prorrogat la concessió i adverteixen de les conseqüències que pot tenir el retard en la preservació del patrimoni.

La definició dels entorns d’un espai que està previst que canviarà molt en els propers anys és un altre aspecte en què volen participar. Adverteixen que els edificis d’oficines de grans dimensions que s’estan començant a construir ja a tocar de les naus i del futur campus universitari, encara fa més necessària una bona planificació dels entorns.