ALBERT MALLOL, membre plataforma Ens Platem "Hi ha una part de la tanca que han posat per construir aquest hotel que és a dins d'espai públic. Per començar reivindiquem que l'espai públic sigui el que hi està tipificat, que és zona verda, i que s'aturi la construcció d'hotels. I llavors entre tot el barri podem parlar de què hi volem fer o què no hi volem fer, etcètera."

L’hotel s’ha començat a construir en un solar que els veïns van ocupar al juny com a protesta contra la massificació del turisme. A la part municipal del terreny, els veïns hi van plantar horts urbans per reivindicar que falten espais verds al barri i van protestar contra l’edificació de dos hotels prevista a la part privada del solar. Aquest dilluns han arrencat les obres de l’edifici, que s’ubicarà al carrer de Llull. Es tracta d’un hotel de quatre estrelles amb 300 habitacions que és propietat d’una promotora francesa.

Aquest és un dels 55 projectes que va poder esquivar la moratòria d’allotjaments turístics, impulsada per l’Ajuntament l’any passat. Els propietaris van adquirir un certificat d’aprofitament urbanístic i, a principis de 2016, van aconseguir la llicència de construcció necessària per iniciar les obres. Segons Albert Mayol, membre de la plataforma Ens Plantem, no és casualitat que els treballs hagin començat l’1 d’agost, coincidint amb les vacances de molts barcelonins.