Així van veure el partit de la selecció espanyola a la plaça de Catalunya. L'associació Barcelona con la Selección assegura que mesos abans ja van demanar permís a diferents departaments de l'Ajuntament i que no van obtenir reposta ni els van voler atendre. Per això van sol·licitar l'autorització a la Generalitat per concentrar-se, que els la va acabar concendint. Sense el vist-i-plau del consistori per col·locar-hi la pantalla, la Guàrdia Urbana els va intentar desallotjar però van poder veure el partit. Finalment, posar-la els ha costat car: concretament, 3.300 euros. Dijous passat el president de l'associació va rebre una multa de l'Ajuntament perquè no tenien el permís corresponent. ELOI BADIA, regidor de Presidència "Tampoc van fer tot el protocol d'autoprotecció que es demana. Hem tractat com tractem a totes les entitats que no compleixen amb els requisits bàsics." Però la plataforma assegura que van fer tots els passos que calia i que tenien l'autorització de la Generalitat per ocupar la via pública. Defensen que no hi va haver aldarulls i que ells mateixos van col·laborar en la neteja de l'espai un cop acabat l'acte. Consideren que reben un tracte diferent al d'altres entitats esportives. MANEL HERNÁNDEZ, secretari general de Barcelona con la Selección: "Doncs una doble bara de medir que té l'ajuntament de Barcelona, hi ha coses que sí i que hi ha pantalles quan ens han dit que no, com va ser el cas de la rua del Barça. A nosaltres no se'ns va prohibir res en cap moment, nosaltres vam sol·licitar concentració i manifestació i aixi va ser." La plataforma pagarà la multa per evitar represàlies del consistori i demana a tots els simpatitzants que els ajudin econòmicament a fer front a la despesa. Si abonen els diners abans de divendres el cost es reduirià a 1.555 euros. Ara bé, en un comunicat avisen que recorreran contra la multa i que si la selecció espanyola es classifica pel mundial de 2018, posaran una zona per a fans i un escenari amb pantalla gegant.

Des de Barcelona con la Selección han informat que malgrat defensar que tenien en regla el pla de seguretat pagaran la multa per evitar “futures represàlies per part de l’Ajuntament”. Ara demanen la col·laboració de la ciutadania per ajudar-los sufragar la sanció, que es pot reduir a 1.155 euros si el pagament es fa efectiu abans del 5 d’agost.

Des de l’entitat defensen que tenien el permís per part del Departament d’Interior per concentrar-se a la plaça de Catalunya el 27 de juny i que en cap moment se’ls va explicar que necessitaven un pla de seguretat. Malgrat tot, asseguren que hi havia vigilància, per tal d’assegurar-se que no hi hagués cap incident. Des de Barcelona con la selección expliquen que vista la negativa de l’Ajuntament de Barcelona de donar-los la llicència per a la pantalla, van fer fins a tres instàncies, van decidir demanar un permís de manifestació els Mossos d’Esquadra.

Un cop concentrats a la plaça de Catalunya van muntar una pantalla gegant per tal de veure el partit de l’Eurocopa que enfrontava la selecció espanyola amb la italiana. L’entitat va col·locar la pantalla a la plaça, després que laGuàrdia Urbana ho intentés evitar. En aquell moment, la policia municipal els va obrir un expedient sancionador que un mes després s’ha convertit en aquesta multa per no complir adequadament el pla d’autoprotecció.

L’Eloi Badia, regidor de presidència, ha explicat que des de l’Ajuntament s’ha actuat com qualsevol altra entitat quan no es compleix els requisits bàsics. Però des de Barcelona con la Selección creuen que no ha estat així. Manel Hernández, secretari general de l’entitat,  afirma que des de l’Ajuntament hi ha una doble vara de mesurar. “Hi ha coses que si que es poden permetre pantalles com va ser la rua del Barça, i altres no”. Per això, han anunciat que presentaran un recurs d’alçada.