AZIZ FAYE, portaveu de Tras la Manta "Les están acusando de ser una organización criminal. Una organización criminal según como la entendemos nosotros, que no tenemos derecho a convivir más de dos personas en una casa. Así que si es así un delito, pues nosotros somos delincuentes. Así que por favor estamos pidiendo su libertad, o que, si eso es un delito, que nos metan a todos dentro."

Després del “mercat rebel” que dissabte va ocupar la Rambla durant tota la tarda, els venedors ambulants han tornat al carrer per fer-se escoltar i denunciar una situació que qualifiquen com una “injustícia”.

La concentració, que ha arrencat als volts de les 17.30 h davant de la presó Model, compta amb diversos representants del col·lectiu manter, com Aziz Ndiaye, del Sindicat Popular de Venedors Ambulants. Ndiaye ha recordat la procedència de molts dels manters, i ha volgut deixar clar que no tenen por davant de la persecució policial. Un cop finalitzat el discurs, la marxa ha avançat pels carrers del centre encapçalada per la mateixa pancarta que el col·lectiu ha fet servir dies enrere i en què es pregunten: “Barcelona, ciutat refugi?”.

La portaveu de Tras la Manta, Vicky Columba, ha explicat a BTV que volen recórrer contra la decisió del jutge d’enviar a presó els quatre manters perquè consideren que es tracta d’una actuació “racista”, i ha acusat les institucions de no respectar “els drets humans” i criminalitzar la pobresa. Des del col·lectiu, preveuen presentar el recurs a l’audiència provincial durant la propera setmana, i Columba també ha avançat que les mobilitzacions no s’aturaran fins que els detinguts no quedin en llibertat. Amb motiu de la protesta, els manifestants també reiteren que volen que es regularitzi l’activitat de la venda a la manta. Per tal de fer front a la situació, des del col·lectiu demanen “unitat” contra les actuacions policials.

Després d’una hora de recorregut, la manifestació ha arribat de nou davant de la Model on s’ha donat per finalitzada. En un principi, la manifestació havia d’arribar fins a la plaça Sant Jaume per fer-se sentir tant davant de l’Ajuntament com de la Generalitat. Finalment, no ha estat així perquè ha començat amb una hora de retard i la marxa s’ha limitat a recórrer els carrers del voltant de la Model.