ALBERTO NODAR, vicedegà de la Facultat d'Humanitats de la UPF "Nuevos textos pero también nuevas interpretaciones, nuevos hechos históricos, económicos, políticos, sociales, religiosos... Todo esto se va actualizando cada tres años. La incorporación de las nuevas tecnologías o de otras disciplinas como la biología o la física para el estudio de los materiales."

Durant aquests dies, al voltant de 400 investigadors abordaran els reptes que planteja en matèria de transcripció, traducció i interpretació de documents escrits amb papir durant les antigues civilitzacions, així com la seva restauració i preservació. Cal recordar que el papir va ser el suport per excel·lència dels manuscrits antics, tant de documents d’ús quotidià com d’obres literàries, i se’l considera l’avantpassat del paper modern. L’idioma que habitualment s’utilitzava per a aquest tipus d’escrits era el grec, però també se’n troben en egipci, llatí o àrab.

Alberto Nodar, professor del Departament d’Humanitats de la UPF i expert en papirologia grega, és el president del comitè organitzador, juntament amb Sofía Torallas, professora de la Universitat de Chicago. El congrés, que se celebra cada tres anys, compta amb el suport de l’Associació Internacional de Papirologia.

Coincidint amb el congrés i fins al 25 de setembre hi ha oberta una exposició dedicada a la matèria. Les flors del faró” és un viatge pel riu Nil a través del papir, que reuneix una selecció de 70 peces de les col·leccions de l’abadia de Montserrat i de l’arxiu Històric dels Jesuïtes de Barcelona per fer un recorregut per l’antic Egipte.