El Gremi d’Hotels de Barcelona reconeix que les xifres no arriben a la ocupació plena,  però que s’hi queden molt a prop i en fan un balanç és positiu. El seu director general, Manel Casals, assegura que estan “satisfets”, sobretot perquè “hi havia hagut estius, no fa tants anys, on baixava molt l’ocupació“. En aquest sentit, Casals destaca la “bona feina” de Turisme de Barcelona per promocionar la ciutat, ja que ha ajudat a reduir els períodes que més baixava l’ocupació hotelera.

En el cas dels apartaments turístics, el president de la patronal Apartur, Enrique Alcántara, parla d’ocupació plena. “Es confirma que és una bona temporada, semblant a la de l’any passat”, assegura. Alcántara alerta, però, que “queda bastant clar que hi ha una manca d’apartaments turístics legals a Barcelona, on hi ha 9.500 llicències però la demanda és molt més forta i s’està cobrint a través d’allotjaments il·legals”. Des d’Aparatur consideren que ara és un bon moment per mirar de combatre aquesta situació, donant més llicències.

Turistes europeus i amb menys capacitat econòmica

Pel que fa a la tipologia, els turistes d’aquesta època solen tenir menys capacitat econòmica que els que vénen fora de temporada. En el cas dels hotels, són sobretot americans i europeus, tot i que es constata un augment de turistes dels països àrabs. Als apartaments turístics, en canvi, tenen sobretot usuaris del Regne Unit. França, Alemanya i països escandinaus.