Vilà considera que el consistori ha de destinar més recursos a les inspeccions a la Rambla, tant pel que fa a les activitats comercials i als restaurants, com respecte de l’ocupació d’espais i ús de la via pública. L’informe conclou que el districte no disposa dels recursos necessaris per poder implantar les mesures que preveu el pla d’ordenació.

Després d’una passejada amb els Amics de la Rambla el 7 de juny, la síndica va comprovar algunes de les demandes de l’associació. Consideren que els quioscos ocupen molt d’espai i apunten que el reduït nombre de persones que consten empadronades a la Rambla fa pensar que hi ha molts habitatges turístics il·legals, una pràctica que, segons la síndica, cal perseguir.

A més, entre d’altres propostes, demanen que es retirin llicències als establiments que incompleixin la normativa de forma reiterada i que se sancioni les empreses que organitzin passejades en tricicle per on han de circular conductors. També fan observacions com que la densitat de terrasses a la plaça Reial és excessiva, o que els pintors porten les obres fetes i no les elaboren al lloc.

Amics de la Rambla també demana que el passeig sigui considerat el cinquè barri del districte i que s’hi instal·lin bancs per seure-hi. També destaquen aspectes positius, com la retirada de rètols de les façanes i la presència policial a la plaça Reial.

La síndica de greuges de Barcelona mantindrà la setmana que ve una reunió amb el districte de Ciutat Vella, en la qual tenen previst exposar les conclusions de l’informe per donar a conèixer les necessitats del barri.