Des de finals de gener els Jardins de Paula Montal, situats al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, estan tancats per la presència de rates. L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha decidit tancar l’espai mentre duri l’actuació i es pugui controlar la presència dels animals. Expliquen que el Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes “està fent actuacions amb punts de control amb tractament i revisions periòdiques” i que “donades les característiques del lloc, es va decidir tancar l’espai en coordinació amb el districte i Parcs i Jardins per dur-les a terme de manera segura”. De moment, no hi ha data de reobertura i diuen que tot dependrà dels resultats del “seguiment continuat”.

Què fer si es detecten rates?

Des de l’Agència de Salut Pública expliquen que el control de plagues de rates i ratolins es du a terme amb vigilància proactiva a tota la ciutat —a la via pública, al clavegueram o als solars— i també en funció dels avisos de la ciutadania, que alerten de la presència dels animals. Detallen que cada intervenció comporta un pla d’actuació diferent i també de seguiment continuat fins que es resol. En aquest cas, encara es desconeix la data.

Els serveis municipals recorden que si la ciutadania detecta presència de múrids a l’espai públic, pot utilitzar els diferents canals de comunicació ciutadana que l’Ajuntament té habilitats: el 010, el web d’Atenció en Línia, l’app Barcelona a la Butxaca i a les OAC de forma presencial.