Les obres de la Superilla del Farró ja han començat. S’allargaran durant tres mesos i serviran per pacificar fins a 12 cruïlles del barri. És una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del districte de Sarrià – Sant Gervasi, però l’Associació de Veïns del Farró reconeix que haurien preferit un projecte “més ambiciós” ja que amb l’actual, diuen, “els cotxes passaran igual”.

Per als veïns, un primer pas

Segons Marc Pujol, de l’associació de veïns, amb el projecte que hi ha en marxa “els cotxes aniran més a poc a poc però no n’hi haurà menys”. A més, Pujol reconeix que les obres que ara comencen són només “un primer pas” per arribar a una superilla de veritat, amb actuacions més globals que impliquin la pacificació de tot el barri.

De fet, els veïns proposen reduir el trànsit canviant el sentit de diversos carrers del barri, una actuació que, a més, necessita una reserva de pressupost petita. Entre els comerciants de la zona també hi ha qui creu que la nova superilla els pot acabar afectant negativament. És el cas de Montse Pastor, una modista que reconeix que té clientes que li venen “de tot arreu de Barcelona” i això els complicarà la mobilitat.

12 cruïlles i passos elevats

A cinc de les cruïlles on s’intervindrà es faran voreres passants, on els panots de la vorera envairan la calçada i s’ubicaran al mateix nivell; mentre que a les altres sis es faran cruïlles elevades, on el terreny de la calçada es mantindrà, però estarà elevat al mateix nivell que les voreres en les interseccions dels carrers i els passos de vianants.

A més, a la plaça de Sant Joaquim s’ampliarà l’espai per als vianants i es renovarà el mobiliari urbà. També es farà una petita intervenció a la cruïlla del carrer de Pàdua amb Saragossa.