lladres detinguts barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos homes, de 26 i 28 anys, acusats d’haver comès robatoris amb força a domicilis de Tortosa, Tona, Súria, Sant Esteve Sesrovires, Cervera, Ripollet i Sant Cugat del Vallès. Entre tots dos acumulen 15 antecedents per fets similars i falsedat documental a Catalunya. També haurien delinquit a França i Suïssa i, fins i tot, un d’ells té una ordre de detenció internacional.

Robaven joies i articles electrònics

La investigació va començar a l’octubre, quan una patrulla de Nou Barris va aturar un vehicle de lloguer en què viatjaven els dos detinguts. A dins duien una gran quantitat de joies amagades i tot d’estris que van fer sospitar la patrulla que els homes podrien dedicar-se a fer robatoris amb força a domicilis. A partir d’aquí, van investigar la procedència de les joies i van constatar que havien estat robades. Els investigadors es van posar en contacte amb cada una de les víctimes dels robatoris, que les van identificar.

Més tard, al desembre, una patrulla va aturar els dos homes que sortien del metro a l’estació de Congrés, al carrer de Garcilaso. A la motxilla duien objectes electrònics i joies, així com estris diversos que són utilitzats habitualment per fer robatoris amb força.

Arran de tots els indicis recollits, van detenir-los el 28 de febrer en un domicili del districte de Sant Andreu. Al pis, s’hi va localitzar documentació falsificada, joies, mòbils i aparells electrònics, així com eines per cometre robatoris amb força.

Saltaven les tanques i escalaven balcons

El “modus operandi” que feien servir era sempre el mateix. En un primer moment, feien recerca de possibles pisos o cases on poder fer un robatori. Llavors llogaven un cotxe per desplaçar-se fins al domicili on volien entrar. Un cop allà, un d’ells es quedava fora vigilant, mentre l’altre saltava la tanca perimetral o escalava fins al balcó del pis per tal de forçar portes i/o finestres per entrar.

En total s’han recollit cinc denúncies però, tot apunta, que també podrien haver comès dos robatoris més.