Les restriccions per evitar la propagació del coronavirus a Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana es prorrogaran 15 dies més, fins a finals de setembre. Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dimarts, dia que finalitzaven aquestes mesures restrictives. Es tracta de la quarta pròrroga consecutiva. Entre altres coses, es manté la prohibició de fer reunions de més de 10 persones, el tancament dels locals d’oci nocturn i la limitació de l’aforament del 50 % en bars i restaurants. També es recomana no sortir de casa si no és imprescindible.

En la seva visita al Raval Nord, barri on aquest dimarts ha començat el cribratge per detectar casos asimptomàtics del virus, Vergés ha explicat que la situació a Catalunya està “estabilitzada”, però “en uns nivells molt més alts del que ens agradaria tenir“. En aquest sentit, la titular de Salut ha demanat ser “cauts” i prevenir infeccions. “Cal fer les activitats imprescindibles i deixar les evitables per a més endavant”, ha afegit.

Alba Vergés també ha demanat reduir al màxim possible les relacions socials i crear grups estables de trobada: “Si em trobo amb persones avui, demà intento que aquestes persones no siguin diferents”.