Uns 200 veïns i entitats han sortit al carrer aquest divendres a la tarda en suport del Casal Popular Lina Òdena, amenaçat per un desallotjament imminent. Els manifestants denuncien que el barri està ple de locals buits pertanyents a bancs i grans tenidors quan, d’altra banda, manquen equipaments públics i espais de trobada per als veïns.

Locals buits i pocs equipaments

La protesta ha començat davant de la porta del casal, al carrer de Mallorca. Els manifestants han fet un recorregut per espais significatius del barri mentre assenyalaven un escenari ple de persianes abaixades, edificis buits i locals sense vida.

Demanen negociar amb la propietat

El Casal Popular Lina Òdena té una amenaça de desallotjament per part de l’empresa immobiliària Esgar Puig SL. El 8 de març va tenir lloc la primera vista del judici civil. El casal denuncia que se’ls va impedir el dret a la defensa demanant-los una caució de 1.000 euros. Per aquest motiu, han demanat el suport del veïnat i de l’Ajuntament. Volen que la propietat segui a negociar, però també que el govern del districte “els ofereixi alternatives per garantir que no es perdi cap més espai d’autogestió veïnal”.

Dos anys d’espai autogestionat obert al barri

El Casal Popular Lina Òdena es va constituir fa gairebé dos anys com un projecte de reapropiació popular d’espais al barri des de l’ocupació i l’autogestió. En els darrers mesos de pandèmia també serveix com a punt de recollida i distribució d’aliments per a famílies de la Xarxa d’Aliments i Suport Mutu. L’activitat habitual del casal inclou xerrades i projeccions de documentals, classes d’idiomes i d’escacs, i exposicions, entre d’altres.