teclat ordinador teletreball

Els Mossos d’Esquadra han detectat un augment d’amenaces i extorsions cap a usuaris de pàgines web relacionades amb l’oferta de serveis sexuals. Segons la policia catalana, han rebut gairebé un centenar de denúncies en els últims tres mesos de persones que havien rebut amenaces telefòniques després de trucar al número d’un anunci publicat en aquests portals.

Les víctimes, després d’haver contactat per telèfon amb suposades treballadores sexuals i la impossibilitat de rebre el servei, comencen a rebre trucades i missatges d’un suposat proxeneta que els reclama una compensació econòmica per haver molestat o haver fet perdre el temps a les treballadores. Segons els Mossos, l’home extorsiona les víctimes mitjançant amenaces, violència verbal i vídeos en què s’exhibeixen armes de foc.

Davant d’aquests fets, els cos policial recomana no respondre a aquest tipus de trucades o missatges perquè l’amenaça no s’ha de considerar real. Per això, aconsellen bloquejar el número de telèfon des d’on reben les trucades i acudir a la comissaria dels Mossos més propera per denunciar el cas.