Les obres per connectar el tramvia per la Diagonal a l’altura del carrer de Los Castillejos tornen a haver de corregir-se, aquesta vegada per seguretat. La calçada per on passaran els vehicles del costat mar en un principi havia de quedar en una cota inferior a la de la via del tramvia, que passa en paral·lel. Ara, però, s’ha decidit eliminar aquesta diferència i anivellar la zona per evitar situacions de perill en cas d’accident.

Aquesta segona correcció se suma a la de les escales costerudes d’aquesta mateixa cruïlla de la Diagonal. L’Ajuntament finalment les refarà i hi incorporarà una rampa per millorar la mobilitat dels veïns a l’hora de creuar les vies al carrer de Los Castillejos.

Sobre la correcció de cota del vial paral·lel a les vies del tramvia, el vicepresident de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Jordi Casanovas, es mostra satisfet perquè “la seguretat és primordial”. Casanovas explica que si el tramvia té un accident i bolca i hi ha dos nivells, el perill és major. “Si només cau a un costat, això és una cosa, però si bolca i dona una volta, el risc d’un accident molt més greu s’ha d’evitar com sigui”, apunta.

Queixes pel desplaçament d’un gual

La nova modificació de les obres, però, provocarà el desplaçament del gual d’un taller de vehicles que hi ha a la zona. “L’accés al gual s’haurà de fer amb els vehicles passant per la vorera i això és un perill”, destaca Casanovas. En la mateixa línia, Daniel Plana, el propietari del local i el principal afectat pel desplaçament del gual, és especialment crític amb la decisió. “És una animalada perquè has de circular per la vorera, amb el risc de poder enganxar algú”, ha criticat.

Gual carrer Castillejos