La transformació dels camins d’accés a les escoles Tres Pins i Bosc al bell mig de Montjuïc per fer-los més accessibles i segurs ja és una realitat. Les millores han costat 850.000 euros i donen resposta a la demanda de les AFA d’aquestes dues escoles. Les famílies van presentar el projecte de millora dels camins a la darrera convocatòria dels pressupostos participatius, una proposta que va quedar en quarta posició a Sants-Montjuïc.

Dos trams de camins renovats i una zona d’estada reformulada

La millora dels camins escolars s’ha fet en dos trams. El primer tros comprèn la pujada en ziga-zaga per la zona de la Satalia, des del passeig de l’Exposició fins als Jardins de Joan Prats. Aquí s’ha renovat la pavimentació i s’hi ha millorat la il·luminació. Als Jardins de Joan Prats, coneguts popularment com els de Marcelino, s’ha ampliat l’àrea infantil que conté ara elements de fusta i jocs d’equilibri i s’hi ha instal·lat una segona guingueta. D’aquesta manera s’ha millorat l’aspecte i l’ús d’aquesta zona d’estada molt usada per les famílies de les escoles de l’entorn.

Nova àrea infantil als Jardins de Joan Prats

El segon tram millorat és el camí que enllaça l’avinguda de Miramar i passa pel Viver Municipal de Plantes Tres Pins fins a l’escola que duu el mateix nom. Aquesta zona s’ha senyalitzat amb les pintures a terra que es fan habitualment als entorns escolars pacificats de la ciutat. Des de la Font de les Palmeres i fins al carrer dels Tres Pins s’ha habilitat una rampa d’accés que facilita la mobilitat en aquest entorn costerut. Les obres també han servit per restaurar aquesta font en desús des de feia anys i per connectar-la a la xarxa d’aigua potable.

La nova guingueta serà l’Aula Ambiental de Sants-Montjuïc

L’actuació feta en aquest entorn del Poble-sec ha servit per instal·lar una segona guingueta als Jardins de Joan Prats destinada a acollir l’Aula Ambiental de Sants-Montjuïc. Es tracta d’un espai molt necessari, ja que el projecte d’aula ambiental ja funciona però de moment no té un espai físic propi on acollir les activitats que es programen.

La guingueta que acollirà l’Aula Ambiental de Sants-Montjuïc

L’estructura havia de tenir unes plaques solars a la teulada que ara mateix encara no hi són. Segons ha confirmat l’Ajuntament a betevé, el districte ja treballa per cercar el pressupost que permeti obrir l’aula ambiental al llarg del segon semestre del 2024.