Els nadons ingressats al Servei de Neonatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona també han celebrat el Carnestoltes. Els nounats han sigut barrufets per un dia, disfressats amb barrets vermells i blancs. Es tracta d’una iniciativa de l’equip d’infermeria del Servei de Neonatologia que té l’objectiu de trencar amb la monotonia del dia a dia de l’UCI de nounats i fer un dia diferent i més alegre per a les famílies, així com humanitzar els bebès.

Quan l’Estefania, mare d’en Jan, nadó ingressat a l’UCI, ha arribat per visitar-lo, s’ha endut una gran sorpresa: “No m’ho esperava, he arribat i el meu i els altres 15 nadons anaven vestits de barrufets. M’ha agradat molt veure’l així. Estic molt contenta de com el cuiden aquí”.

La iniciativa es va posar en marxa el 2019 i ha tingut molta acollida a l’UCI. L’any passat els nadons van disfressar-se de superherois. “L’objectiu és viure una jornada diferent per a tots i fomentar el treball en equip. Dies com aquest ens uneixen encara més perquè compartim la mateixa il·lusió”, explica la coordinadora assistencial del Servei de Neonatologia, Erika Sánchez.