Nounats clinic

Per tercer any consecutiu, les infermeres de l’UCI de Neonatologia de l’Hospital Clínic han volgut sorprendre els pares que tenen nens prematurs ingressats a l’hospital per Carnaval. Malgrat la situació complicada que viuen, encara més en pandèmia, aquest divendres els han volgut robar un somriure disfressant els 15 nounats ingressats de superherois i animals. Un moment molt especial que ha aconseguit emocionar els familiars.

La pandèmia dificulta la vida de les famílies a la unitat de Neonatologia

A causa dels protocols sanitaris per la covid-19, han hagut de repetir les disfresses. Les mesures no permetien rebre material des de fora. Però, un any més, la il·lusió ha tornat a la unitat de nounats. I enguany d’una forma més especial. “Aquest ha estat un any més trist. És veritat que treballem en una unitat que hi ha alegria, perquè hi ha molta vida. Però la pandèmia ens té limitats” ens explica Erika Sánchez, coordinadora de l’UCI de Neonatologia i impulsora de la iniciativa.

Sánchez recorda que actualment els pares no poden ni fer un petó als seus fills. Han d’anar tot moment amb les mascaretes posades, el que dificulta la comunicació amb els seus fills. Aquest divendres, les mascaretes no van poder amagar l’alegria dels pares, al veure els seus fills disfressats. Una sorpresa que va ajudar a trencar amb la monotomia que viuen aquestes famílies a l’hospital.

Una iniciativa que ve de lluny

La iniciativa es va posar en marxa el 2019, quan l’equip d’infermeria va pensar que seria bonic disfressats els nounats. Ho van fer amb la finalitat d’humanitzar l’hospital i implicar als pares perquè poguessin celebrar aquesta festivitat tot i estar en un hospital. Van demanar la col·laboració d’una companya del Clínic, Rocío Cabello, que li agrada fer treballs manuals perquè les ajudés a fer les disfresses. El primer any, els van disfressar d’animalons: caragols, lleons, papallones…

L’any passat es va sumar a la iniciativa la Mireia Pérez, creadora de la marca de complements infantil Diente de León, amb les seves capes de superherois. Aquesta empresària va arribar al Clínic, després de saber la dificultat que es trobaven molts pares per aconseguir roba pels seus nens. Les seves mides diminutes ho complicaven. Confessa que, al conèixer la història de superació dels nens prematurs i les seves famílies, va tenir clar que volia col·laborar en el projecte i que la millor disfressa per a ells era la de superherois com Superman o Batman.