Milers de persones que intenten sortir d’Ucraïna després de l’atac de Rússia només ho poden fer per carretera, tenint en compte que l’espai aeri està tancat des de la matinada de dijous. Una d’aquestes persones és l’exentrenador del FC Barcelona i seleccionador femení d’Ucraïna, Lluís Cortés, que fa més de 24 hores que va sortir de Kíev, però encara no ha aconseguit creuar la frontera.

En el seu cas, tenia previst volar a Barcelona dijous al matí, però va esclatar la guerra i els vols es van cancel·lar. Des d’aleshores, ha narrat a través de vídeos que ell mateix ha enregistrat el periple que està vivint per sortir del país. Dijous al migdia va engegar la marxa en una furgoneta amb conductor proporcionada per la selecció, però va trigar hores en sortir de Kíev. De fet, ell mateix explicava que el viatge entre la capital ucraïnesa i Lviv, una ciutat fronterera a l’oest del país, habitualment es fa en unes cinc hores. Ara bé, les carreteres a Ucraïna estan col·lapsades pels milers i milers de persones que intenten fugir del país.

Després de moltes hores de trajecte i d’un desviament per un camí de pedres que el conductor de la furgoneta va decidir agafar, Cortés ha arribat a Lviv aquest divendres al matí. Un cop allà, està allotjat en un hotel i, segons explica, esperen arribar a la frontera amb Polònia sobre les 22 h d’aquesta nit. Després, ell i el seu equip podran agafar un vol per tornar a Barcelona. Mentrestant, el seleccionador explica que han sortit a fer un passeig per la ciutat acompanyats i que, de tant en tant, s’escolten les alarmes antiaèries, moment en què la gent s’ha de refugiar tot i que no es preveu que caigui cap míssil sobre Lviv.