escola sant felip neri protesta pública

L’Escola Sant Felip Neri, al barri Gòtic, fa setmanes que reivindica deixar de ser una escola concertada i passar a la xarxa pública. A pocs dies perquè comenci la preinscripció escolar, volen figurar-hi com a nou centre públic. L’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació i la Fundació Torras i Bages, propietària actual de l’escola, estan d’acord amb el canvi de titularitat, però hi ha un entrebanc: els propietaris del local que ocupa l’escola, la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, volen un contracte de lloguer nou amb el Consorci d’Educació, i encara no han donat el vistiplau.

Aquest divendres, l’Ajuntament de Barcelona ha reiterat el seu suport a la comunitat educativa de Sant Felip Neri en la seva demanda i s’ha compromès, a través d’una carta, a seguir treballant per aconseguir-ho. En la missiva, el consistori demana a la propietat que garanteixi la continuïtat del projecte educatiu del centre, “no només per la seva dimensió educativa, sinó perquè és un dels elements imprescindibles de cohesió del barri”.

Des de la regidoria d’Educació, els regidors Pau Gonzàlez i Jordi Rabassa han apuntat que l’Escola Sant Felip Neri és un projecte “de referència amb alts valors humanistes que forma infants i joves amb una actitud crítica i transformadora”.

En el mateix sentit s’ha manifestat l’Associació de Famílies d’Alumnes al programa ‘bàsics’ de betevé. Josep Maria Boronat, president de l’AFA, va mostrar la determinació del centre a ser escola pública.