carnaval 2022 barcelona

Arriba el Carnaval 2022 a Barcelona. Aquest any, la festa i la disbauxa arrencaran el 24 de febrer, Dijous Gras, amb l’Arribo del Carnestoltes i finalitzarà el 2 de març, Dimecres de Cendra. L’Ajuntament de Barcelona ja treballa en el programa d’activitats del Carnaval 2022. Aquí us ho anirem explicant.


Quan?

Del 24 de febrer al 2 de març del 2022.


Per dies

 • 24 de febrer: Dijous Gras
 • 25 de febrer: Divendres de Carnaval
 • 26 de febrer: Dissabte de Carnaval
 • 27 de febrer: Diumenge de Carnaval
 • 28 de febrer: Dilluns de Carnaval
 • 1 de març: Dimarts de Carnaval
 • 2 de març: Dimecres de Cendra

Programa de l’Arribo

Dijous 24 de febrer: Dijous Gras

El Rei Tòtil i la Reina Belluga tornen a visitar la Rambla! I aquesta any el protagonisme de l’Arribo recau en els quiosquers i les quiosqueres, els que ens informen de les notícies dia rere dia des de les seves parades al llarg del passeig.

18 h: Comença la festa! L’Arribo serà al final de la Rambla i es convidarà tothom a posar-se una màscara creada expressament per a l’ocasió. Al Kioskaval no hi faltarà ningú: la Ramblona, en Rodanxó i la Rodanxona -els gegants del Carnaval-, els capgrossos de la Rambla, els repartidors de premsa i diversos personatges, que donaran la benvinguda a ses majestats el Rei Tòtil Tocatdelala i la Reina Belluga!

La desfilada acabarà al Palau de la Virreina, que aquests dies és la casa del Rei i la Reina dels Poca-soltes. 

Després de presentar-se, hi haurà el moment més esperat: la Taronjada! Un acte que ja és documentat el 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges. Dijous 24 la música i la ballaruga ompliran el Palau de la Virreina en aquesta batalla de confeti taronja que acabarà amb un espectacular castell de focs!


Divendres 25 de febrer: 

Barcelona omplirà de Rues de Carnaval tots els barris. Aquí un exemple del que es farà en concret al districte de Ciutat Vella.

17.45 h.: Carnavalassu infantil del Gòtic i del Casc Antic. Hi haurà dos recorreguts que sortiran de la plaça de la Mercè i de la plaça de l’Acadèmia, i que finalitzaran conjuntament a la plaça del Rei amb dinamització musical i xocolatada. Ho organitza: entitats infantils i adolescents del Casc Antic i del Gòtic.

Dissabte 26 de febrer:

17 h.: Carnavalassu. Inici a la plaça de Sant Felip Neri i final a l’avinguda de Francesc Cambó. Ho organitza: Associació Juvenil Joves del Centre.


Rua de Carnaval a Barcelona: l’Arribo i les desenes de desfilades als barris

El Carnaval 2022, als mercats de Barcelona

Dissabte 5 de març:

17 h: Carnavalada a la Barceloneta. Inici a la plaça del Mar i final a la plaça del Poeta Boscà. Ho organitza: Coordinadora de Grups Corals de la Barceloneta.


Dissabte 21 de maig:

Ravalstoltada: Inici a la Rambla del Raval i final a la plaça de Josep Maria Folch i Torres. Ho organitza: Casal dels Infants i Taula de Mediació de la plaça de Josep Maria Folch i Torres.


Dimecres de Cendra: 2 de març

El Dimecres de Cendra és un dia trist. Ses Majestats el Rei i la Reina del Carnestoltes han mort i, a partir d’ara, imperarà la Quaresma durant quaranta dies.

Per això, un munt de veïns i veïnes es congreguen en diversos barris de la ciutat per fer rues mortuòries tot bramant i plorant la mort dels seus líders estimats.

Més informació de la celebració


Música, Ball, accions, poesia i molta gresca al Hall del CCCB | Dissabte, 26 febrer, 20 h | 7€

Dissabte 26 de febrer, a partir de les 20 h i fins a la mitjanit, el CCCB celebrarà un ball de màscares amb misteri i lluentons al CCCB: el què hi haurà o el què passarà és un secret molt ben guardat, però ens asseguren que l’espectacle està garantit, amb les màscares, l’experimentació i els hits, l’electrònica i les guitarres, els vídeos, la poesia i les accions. Al Hall del CCCB.


Carnestoltes omple de tallers els Centres Cívics de Barcelona

Vols crear la teva màscara per lluir-la durant el carnaval? Fer-te la teva disfressa. Els centres cívics de la ciutat, amb motiu del Carnestoltes, han organitzat diferents tallers per crear les nostres màscares amb materials reciclats, papers de colors, pintures i molta imaginació!

Programació als centres cívics de la ciutat


Perruques per disfressar-se ràpid per Carnaval

Carnestoltes al Born CCM

El Carnestoltes 2022 es viu a El Born CCM! No et perdis les activitats per a públic general i públic familiar per descobrir la Barcelona del 1700 i la seva festa.

 • Visites exprés: A la recerca del Rei Carnestoltes
  Diumenge, 27 de febrer, d’11 h a 14 h
 • Taller de màscares i dansa
  Diumenge, 27 de febrer, d’11 h a 14 h
 • Visita guiada i itinerari: Festa i gresca a la Barcelona del 1700
  Diumenge, 27 de febrer, de 12 h a 14 h

Carnestoltes, la tradició i els orígens d’una festa pagana

El cartell del Carnaval de Barcelona 2022: el vols?

El cartell d’aquest any per les festes de Carnestoltes l’ha dissenyat l’il·lustrador barceloní Adrià Marquès. Hi apareixen dues figures disfressades d’arlequins amb serpentines, plomes, antifaç i barret. L’artista s’ha inspirat en els cartells del carnaval venecià de principis del segle passat.

Si t’agrada aquest disseny vintage i festiu, has de saber que l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició dels ciutadans còpies del cartell (gratuït), com ja va passar amb la imatge de la Mercè 2021.

El cartell es podrà recollir (fins que se n’acabin les existències):

 • a la Sala Ciutat (Carrer de la Ciutat, 2)
 • al Palau de la Virreina (La Rambla, 99)