carnaval barcelona 2024

Ja ha arribat el Carnaval a Barcelona 2024 i a la resta de Catalunya! La festa i la disbauxa comença aquest dijous, 8 de febrer, amb el Dijous Gras, i s’allargarà fins al dimecres 14 de febrer, Dimecres de Cendra. Aquí us informem del programa d’activitats amb motiu del Carnaval 2024 a Barcelona, amb totes les rues actualitzades!


Carnaval a Barcelona 2024: quan és?

El Carnaval 2024 es fa des d’aquest dijous, 8 de febrer fins al dimecres 14 de febrer.


Dates del Carnaval 2024: dia a dia

Aquestes són les dates que has de tenir en compte:

 • 8 de febrer: Dijous Gras
 • 9 de febrer: divendres de Carnaval
 • 10 de febrer: dissabte de Carnaval
 • 11 de febrer: diumenge de Carnaval
 • 12 de febrer: dilluns de Carnaval
 • 13 de febrer: dimarts de Carnaval
 • 24 de febrer: Dimecres de Cendra

Programa del Carnaval 2024 a Barcelona

Us fem un resum del que no et pots pedre del programa del Carnaval 2024 a Barcelona. De l’acte central i també dels que es fa als barris de la ciutat i als centres cívics, que se sumen a la celebració del Carnestoltes amb rues i diverses activitats festives.

Cites imprescindibles del Carnaval

 • LArribo | Dijous 8 de febrer

La festa comença el dijous 8 de febrer, Dijous Gras, amb un cercavila i el toc d’inici del Carnaval amb el tradicional Arribo, un espectacle de la companyia Ponten Pie. A partir de 18 h a la Rambla i al Palau de la Virreina i La Rambla.

18.10 h: inici cercavila a la Rambla amb pl. de Catalunya, encapçalda pels gegants de la Casa de la Caritat que aniran seguint la Reina del Carnaval, la reina Belluga, i els seus convidats. La rua acabarà a l’escenari davant del Palau de la Virreina.

18.30 h: inici actes de l’Arribo amb l’espectacle ‘Capgirat’ damunt de l’escenari al davant del Palau de la Virreina. Circ i dansa, indumentària estrafolària i acrobàcies amb molta comèdia absurda i irreverent. Tot això serà l’acompanyament de la reina Belluga, la reina del carnaval de Barcelona, que acaba d’arribar a la ciutat d’un viatge per tot el món buscant quina és l’essència més pura del carnaval. Belluga i companyia convertiran Barcelona en la ciutat embaixadora del Carnaval.

19.10: Tot plegat acabarà amb la Taronjada! Un acte documentat ja al 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges. Ara, però, es fa una batalla de confeti taronja que acabarà amb un castell de focs! 

I recorda! Dijous Gras, botifarra menjaràs: La gastronomia és un dels punts forts del Carnestoltes. Cal menjar de tot abans de la Quaresma, que tradicionalment era període d’abstinència. Cada Dijous Gras, els mercats i centres cívics s’omplen de concursos i degustacions de coques, truites i botifarres de tota mena.

 • Les rues! | Divendres 9 i dissabte 10 de febrer

La imaginació i la creativitat es deixen veure a les desfilades de carnaval barcelonines, que normalment s’organitzen dissabte a la tarda. Se’ n fan diversos, fruit de la iniciativa ciutadana i la vitalitat dels barris i del sector associatiu. Habitualment, són presidides per algun dels set ambaixadors del Rei Carnestoltes, que representen les viles històriques de la ciutat.

Ravalstoltada 2024: 9 de febrer
Aquí trobaràs tota la informació sobre el recorregut de la rua del Raval
 • Lenterrament | Dimecres 14 de febrer

El Dimecres de Cendra és un dia trist. Ses Majestats el Rei i la Reina del Carnestoltes han mort,i, a partir d’ara, imperarà la Quaresma durant quaranta dies. Per això, un munt de veïns i veïnes es congreguen en diversos barris de la ciutat per fer rues mortuòries tot bramant i plorant la mort dels seus líders estimats. La gresca i la rauxa s’acomiaden amb l’enterrament de la sardina i àpats comunitaris diversos en què és tradicional menjar moltes sardines! 
Carnestoltes als Centres Cívics de Barcelona

Vols crear la teva màscara per lluir-la durant el Carnaval? Podies fer-te la teva pròpia disfressa. Els centres cívics de la ciutat, amb motiu del Carnestoltes, van organitzar diferents tallers per crear les nostres màscares amb materials reciclats, papers de colors, pintures i molta imaginació!

Programació als centres cívics de la ciutatPer Carnestoltes els més petits tenen l’oportunitat de disfressar-se en la festa que ha organitzat el Casino L’Aliança del Poblenou, amb animació i espectacle de màgia a càrrec de Magic Marc. (entrades disponibles directament a la taquilla del teatre)

 • diumenge 11 de febrer, de 17 a 20 h. Rambla del Poblenou, 42


Carnestoltes a El Born CCM

Sabies que el Carnestoltes barceloní era un dels més famosos de tot Europa? La Barcelona del 1700 era una ciutat plena d’oci i de diversió, on un de cada tres dies s’hi celebrava una festa! I d’entre totes, el Carnaval era la més famosa: disfresses i màscares, música i danses, guerres de taronges pels carrers, pirotècnia, comitives de personatges i grans arquitectures efímeres. Vine a El Born CCM i celebra un Carnaval com el d’aquella época!

 • Diumenge 11 de gener: de 12 a 14 h. A partir de tres anys. Activitat gratuïta

El Zoo de Barcelona se suma a la celebració del carnaval amb descomptes i la jornada “El carnaval dels animals”. 

 • 9, 10, 11 i 12 de febrer: descompte del 50% en l’entrada de totes aquelles persones que vagin al Zoo disfressades d’animal. L’oferta s’aplicarà a grans i petits, fins a un màxim de 2.000 persones per dia i sempre que l’entrada es compri a les taquilles. 


Cavalcades per barris

De quina rua de Barcelona vols tenir informació?


Les millors imatges del Carnaval a Barcelona