La comunitat ucraïnesa es mobilitza per segon dia consecutiu per visibilitzar la situació que viu el país arran de la invasió de Rússia la matinada d’aquest dijous. Aquest divendres a la tarda més de mig miler de persones s’han concentrat a la Plaça de Catalunya per exigir una resposta contundent contra l’atac de Moscú al seu país d’origen.

Reclam d’ajuda a la U.E.

Els manifestants exhibeixen pancartes en contra de la guerra i amb missatges demanant a la Unió Europea que actuï per aturar el conflicte. “Aquest no és només un problema d’Ucraïna”, ha expressat una noia ucraïnesa, que ha insistit que “és necessària l’ajuda internacional per aturar Putin”.

A diferència d’aquest dijous, que els concentrats eren majoritàriament persones ucraïneses que viuen a Catalunya, avui divendres també hi ha barcelonins solidaritzats amb la causa els han acompanyat per mostrar el seu suport.

Estudiants ucraïnesos preocupats pels seus familiars

A la concentració hi han participat estudiants ucraïnesos que estan cursant els seus estudis a Barcelona. Tots han manifestat a betevé la preocupació per la situació que es troben els seus familiars. Molts d’ells han “passat la nit a les estacions de metro”, per “protegir-se dels bombardejos”.

Segon dia de protestes

Les protestes a Barcelona van començar dijous al matí, quan barcelonins i catalans d’origen ucraïnès van deixar sentir el seu malestar amb el difícil moment que passen els seus compatriotes. Des de primera hi va haver, una concentració al consolat de Rússia a Barcelona, a l’avinguda de Pearson, per mostrar el rebuig a Vladímir Putin i a l’actuació del Govern de Rússia. Una mobilització que després es va traslladar a l’oficina del Parlament Europeu, al passeig de Gràcia, per apel·lar directament als països membres de la Unió Europea.

Divendres al matí han seguit les mostres de malestar amb una concentració de ciutadans ucraïnesos també a la plaça de Catalunya que s’ha traslladat manifestant-se pel passeig de Gràcia fins a l’oficina del Parlament Europeu i la Comissió Europeu, que hi té la seu.