nou pas vianants passeig picasso

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per fer un nou pas de vianants al passeig de Picasso, entre el carrer de la Fusina i el Centre Martorell d’Exposicions, situat al Parc de la Ciutadella. Ara mateix, per poder connectar aquests dos punts, els vianants no ho tenen fàcil. Han de fer servir els passos de vianants situats als extrems del passeig, on el trànsit és habitual i dens. Les obres acabaran al març.

En total, s’actuarà en una superfície de 400 m2 i s’hi invertiran 378.400 euros. El Museu Martorell va reobrir el passat mes de desembre, després de 13 anys tancat. Les obres formen part de l’estratègia de la Ciutadella del Coneixement, una aposta de ciutat per crear un gran parc urbà vinculat a la ciència i obert a la ciutadania.

Segons ha informat l’Ajuntament, a la vorera del passeig de Picasso, tocant al Born, s’hi farà un gual de vianants amb peces de granit i, des de la façana del museu fins al mateix gual, hi haurà paviment podotàctil de panot. La mitjana entre vehicles s’enderrocarà parcialment en l’àmbit corresponent al nou pas de vianants i es pavimentarà; i, a la part de la mitjana que inclou arbrat, es rebaixarà el paviment a cota de calçada.

13 anys tancat

El Museu Martorell, embrió del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el museu públic més antic de la ciutat, va reobrir el 19 de desembre, després de més d’una dècada tancat al públic. Ara s’anomena Centre Martorell d’Exposicions, i està dedicat a la divulgació científica. Va estar dos anys d’obres, en què s’hi va fer una rehabilitació integral.