Un mes després de l’inici de la vaga indefinida, el sindicat Infermeres de Catalunya ha tornat a sortir al carrer aquest dissabte per demanar millores en les condicions laborals. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 3.500 persones. A les 11.30 h han començat una manifestació a la cruïlla de Diagonal amb el passeig de Gràcia i han arribat fins a l’Estació de França. Allà, de forma simbòlica, agafaran un tren, per denunciar que el govern “les porta a l’exili a la cerca de millors condicions laborals”.

El recorregut de la protesta ha afetctat diversos carrers del centre de la ciutat, com la ronda de Sant Pere, el passeig de Lluís Companys, el passeig de Picasso o l’avinguda del Marquès de l’Argentera.

La portaveu del sindicat, Laia Marsal, assegura que la darrera trobada que van tenir amb el conseller de Salut, Manuel Balcells, va ser “molt institucional” i que esperen trobar “un espai de negociació”.

Un mes d’aturades

El 12 de desembre el sindicat Infermeres de Catalunya va començar una vaga indefinida per denunciar el “menyspreu cap a la professió reflectit en el tercer conveni col·lectiu del Servei Català de la Salut i el preacord de condicions de treball de l’ICS. El col·lectiu reclama millores laborals i econòmiques, però també un reconeixement de la seva feina.

Asseguren que fa anys que “acumulen més responsabilitats i tasques” i volen també que el nou conveni les reconegui com a graduades universitàries, i no com a diplomades. Una de les demandes que fan és un complement salarial equivalent a l’A1 per desconvocar la vaga indefinida. Reconeixen que “tot i que la competència és de Madrid, la Generalitat pot crear un complement d’homologació que permeti a les infermeres tenir aquest reconeixement”.