El nou jutjat de delictes lleus de la ciutat es posarà en marxa el proper dilluns 4 de febrer, segons ha pogut saber betevé. Amb aquest, hi haurà dos jutjats a Barcelona dedicats a portar a judici els delictes de menys gravetat i això ajudarà a pal·liar el col·lapse que actualment hi ha en l’únic jutjat, sobretot per les denúncies de furts que en els darrers anys han augmentat. 

El Departament de Justícia, responsable del personal, ha explicat a betevé que amplia la plantilla amb dos funcionaris més, de manera que en total entre els dos jutjats n’hi treballaran vuit: quatre en cadascun.

L’únic serrell que queda pendent és que el Ministeri de Justícia en designi el lletrat i aprovi la partida pressupostària per pagar els sous del lletrat i també del jutge, que, en aquest cas, sí que està nombrat. Tot i això però, la previsió és posar en marxa el jutjat el proper 4 de febrer.

Un mes de retard

Si la previsió es compleix, el nou jutjat de delictes lleus -el segon, a Barcelona- entrarà en funcionament amb un mes de retard, ja que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va dir que obriria amb el canvi d’any, l’1 de gener. Ara bé, segons van apuntar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Justícia, Ester Capella, el Ministeri de Justícia ha fet retardar la posada en marxa perquè encara no ha nomenat el lletrat ni tampoc el pressupost necessari per cobrir els sous d’aquest i del jutge.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Barcelona 2019: tots els canvis que entren en vigor amb l’any nou” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/barcelona-2019-normativa-canvis/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’objectiu del jutjat nou és pal·liar el col·lapse que estan causant els furts. Fins ara només n’hi ha hagut un i, segons va explicar la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, està saturat perquè assenyala les vistes ràpides en vuit mesos i hi ha risc que els furts prescriguin. Per això, la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va demanar al CPGJ reforçar-lo.

La previsió és que funcioni un any, encara que no es descarta prorrogar-lo.