3,6 hectàrees d’Horta-Guinardó, la majoria zona forestal, passaran a formar part del districte de Gràcia. Es tracta d’un conjunt de 35 habitatges situats al barri de Sant Genís dels Agudells però que a la pràctica estan millor comunicats i més vinculats amb Vallcarca i els Penitents. Només queda que ho ratifiqui l’Ajuntament en el proper ple municipal després que ho ha aprovat la Comissió de Presidència. Els veïns esperen que el canvi de districte serveixi per solucionar les mancances d’aquesta part de la ciutat, situada a tocar del Parc de Collserola. Denuncien que no tenen clavegueram ni transport públic, i també que hi fan falta més manteniment i seguretat.

35 famílies passaran d’Horta-Guinardó a Gràcia

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits perquè el sector del barri de Sant Genís dels Agudells, a Horta-Guinardó, comprès entre els carrers de Garriguella, de Siurana i de la Vila de Roses i la carretera de les Aigües passi a formar part del districte de Gràcia. El districte d’Horta-Guinardó explica que és una part dels barris de muntanya que queda bastant aïllada i que el territori està socialment més vinculat a Gràcia i també més ben comunicat pel que fa a transport.

En terra de ningú

Els pocs veïns de la zona asseguren que el fet de viure a cavall entre els districtes d’Horta-Guinardó, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi i el Parc de Collserola els fa estar en terra de ningú. “Quan s’ha de reparar alguna cosa et diuen que és Gràcia, i quan truques a Gràcia et diu que és Horta-Guinardó, i la veritat és que pertany a tots i no es posen d’acord entre ells”, explica un dels veïns, Andreu Miralta.

Reclamen millores en els serveis

D’altra banda els veïns de la zona reclamen que s’instal·li clavegueram als carrers i se soterrin les línies de serveis. A més, volen que s’hi faci més manteniment i augmenti la seguretat. L’altra gran reivindicació és més transport públic. Per això proposen que el Bus del Barri tingui una parada a la carretera de les Aigües, a prop de la zona de cases.

Precisament un dels objectius de la proposta municipal del canvi dels límits territorials és facilitar la feina als serveis de neteja. Actualment la fan els d’Horta-Guinardó, però quan l’Ajuntament aprovi la modificació dels límits, previsiblement en el proper ple, passaran a fer-la els de Gràcia, que, segons el consistori, hi poden accedir més fàcilment.