blocs Ciutat Meridiana

El Banc Sabadell ha sortit en defensa de l’operari que aquest divendres 4 de gener va bloquejar un habitatge de Ciutat Meridiana sense saber que a dins hi havia tres menors. Segons han explicat fonts de l’entitat bancària a betevé, el pis estava ocupat de forma irregular per una família, i veïns de la comunitat van alertar que “havien vist moviment de gent entrar i sortir” a Solvia, que és la comercialitzadora i responsable de manteniment dels pisos d’aquest banc.

La companyia va enviar-hi un operari que, segons han relatat les mateixes fonts, va trobar la porta antiocupa del pis oberta, sense cap tipus de forcejament Aleshores va picar “diverses vegades” a la segona porta, la més accessible a l’habitatge, però segons han explicat, com que “ningú no va contestar”, va tancar la antiocupa i va marxar sense fer cap més comprovació per detectar si hi havia algú a dins. La mare de la família havia marxat a treballar i els tres menors estaven sols i a càrrec del més gran, de 16 anys. Segons els veïns, però, no van contestar ni tampoc van obrir la porta. Des de llavors, van quedar incomunicats fins que els Bombers els van obrir.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant l’incident. Banc Sabadell nega que es tracti d’un desnonament o d’un intent de desallotjar la família. Al contrari, assegura que es va decidir “protegir” l’habitatge amb la “mala sort que hi havia tres nens a dins”.

El pis, segons l’entitat bancària, ja havia estat ocupat durant l’últim trimestre de l’any passat per una família. Conjuntament, però, van acordar el desallotjament però el pis va tornar a ser ocupat per aquesta família amb tres menors. A hores d’ara, l’habitatge és propietat d’un fons d’inversió, però la transacció no està finalitzada i per això Banc Sabadell és qui ha gestionat aquest incident.

Finalment, segons va informar el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello al programa ‘bàsics‘, la família podrà quedar-se a l’habitatge pagant un lloguer social.