(ACN) El Departament d’Educació convoca 5.005 places d’oposicions per al cos de mestres, d’educació secundària i de formació professional aquest 2019. D’aquesta manera, la Generalitat dona compliment a l’objectiu d’estabilitzar les plantilles de professorat dels centres.

Les proves de selecció dels futurs docents prioritzaran el vessant competencial. Per a aquest motiu s’ha modificat l’ordre de les proves i es començarà amb la part més pràctica, la de presentació de la programació i de la unitat didàctica, que l’hauran de fer tots els aspirants. Els qui la superin, hauran de demostrar els coneixements en la fase memorística, on també es canvien els barems perquè la part temàtica només suposi el 30 % de la qualificació. Per això, el procés d’oposició s’allargarà més temps.

Segons el conseller Josep Bargalló “aquest procés ens permetrà seleccionar persones amb més competència docent, d’acord amb el currículum del Departament, amb l’enfocament competencial del sistema i en què l’alumne n’és el protagonista actiu”. Per evitar que interfereixi en el dia a dia a les escoles, Educació preveu començar els exàmens el juny vinent i culminar-ho abans del 31 d’octubre. Així, els aprovats no seran nomenats funcionaris fins al setembre del 2020.