Aquest divendres, 11 de gener, arrenca la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya. S’allargarà fins al dia 18 i l’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang als principals hospitals catalans i augmentar-ne les reserves. El canvi d’hàbits de la ciutadania durant les festes de Nadal fa que aquestes es troben en nivells baixos. Com a novetat, els dies 11 i 12 de gener es podrà donar sang a l’edifici modernista Casa de les Punxes de Barcelona.

La Marató vol convertir els donants en “sangfluencers”

“Tu sí que ets important: converteix-te en sangfluencer” és el lema de la campanya d’enguany del Banc de Sang i Teixits. El que pretén és que els donants expliquin a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de feina o de pis per conscienciar de la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia. Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un paquet de materials amb gifs o propostes de missatges. A més, volen convertir-ho en un moviment internacional estenent l’etiqueta #bloodfluencer i compartir-la amb altres bancs de sang com el National Health Service britànic o l’Etablissement Français du Sang.

Concerts silenciosos per als donants

Alfred García ‘Delafé’, Joana Serrat o Lyona són alguns dels discjòqueis que posaran música per als donants, que la podran escoltar amb auriculars durant la donació.